مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی سناریوهای اقتصادی مقابله با مکانیزم ماشه

در پی احتمال فعال‌سازی «مکانیسم ماشه» از سوی کشورهای اروپایی، کمیسیون اقتصادی، بازرگانی و اداری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، بررسی سناریوهای اقتصادی و راهکارهای مقابله با این اقدام را در دستور کار قرار داد. به گفته محمدرضا پورابراهیمی، رئیس این کمیسیون، تدوین نهایی گزارش تخصصی درباره کاهش تبعات اجرای اسنپ‌بک در اقتصاد کشور به‌زودی انجام خواهد شد.

این جلسه با حضور چهره‌های اقتصادی و سیاسی همچون احسان خاندوزی، وزیر پیشین اقتصاد، حسین عبده تبریزی مشاور رئیس‌جمهور، الیاس نادران و طغیانی از مجلس شورای اسلامی، مسئولان بانک مرکزی و کارشناسان پژوهشی برگزار شد. محور گفت‌وگوها بررسی آثار احتمالی این مکانیسم در پنج حوزه حیاتی اقتصادی کشور شامل تأمین کالاهای اساسی، نظام بانکی، فروش نفت، حمایت از کسب‌وکارها و مدیریت انرژی بود.

پورابراهیمی اعلام کرد که آخر مهرماه، موعد نهایی تصمیم‌گیری درباره اجرای این مکانیزم است و هم‌اکنون لازم است جمهوری اسلامی ایران خود را برای مقابله با پیامدهای احتمالی آن آماده کند. وی تأکید کرد که نه باید تهدیدات ناشی از اسنپ‌بک را بی‌اهمیت دانست و نه آن را بزرگ‌نمایی کرد؛ بلکه باید با تحلیل دقیق، راهکارهای کاهش هزینه‌های آن را طراحی کرد.

از دیدگاه رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه، چنانچه اروپا اقدام به فعال‌سازی مکانیزم ماشه کند، ایران باید هم‌زمان با دیپلماسی فعال، برنامه‌ریزی عملیاتی نیز برای مواجهه با این اقدام خلاف اصول بین‌الملل در پیش گیرد.

پورابراهیمی با اشاره به تحریم‌های شدید آمریکا علیه ایران پس از خروج از برجام، تصریح کرد: با وجود لغو تحریم‌های سازمان ملل، ایران به دلیل تحریم‌های جدید ایالات متحده عملاً از مزایای لغو تحریم‌ها بی‌بهره مانده است. با این حال، کشور توانسته شرایط پیچیده‌تری از تحریم‌ها را مدیریت کند.

وی همچنین اعلام کرد که یک گزارش جامع اقتصادی به‌زودی تهیه و برای دفتر مقام معظم رهبری و اعضای مجمع تشخیص ارسال خواهد شد. این گزارش شامل اقدامات اجرایی و اصلاحات ساختاری پیشنهادی خواهد بود تا تهدید احتمالی به فرصتی برای تقویت نظام اقتصادی کشور تبدیل شود.

مجله تحلیلی خبری تدبیرگران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *