استفاده از بمب هسته ای نه شرعی است و نه امکان پذير

“`html

سخنان دبیرکل حزب مردم‌سالاری در دانشگاه علامه طباطبایی، مبنی بر بی‌نیازی کشور از بمب اتمی با تکیه بر مردم، چالشی جدی در برابر دیدگاه‌های مدافعان تسلیحات هسته‌ای ایجاد کرده است. ایشان با اشاره به نامه‌ی جمعی از نمایندگان مجلس به رهبری برای تغییر فتوا در مورد استفاده از سلاح‌های اتمی، بر لزوم هماهنگی و هم‌گرایی با خواست عمومی تاکید نمودند و از عدم پذیرش مناظره از سوی این نمایندگان ابراز تاسف کردند.

کواکبیان، دبیرکل حزب مذکور، در این نشست علمی با محوریت «ابعاد شرعی و بین‌المللی ساخت و استفاده از بمب اتمی» ، بحث پیرامون تسلیحات اتمی را بازی در زمین رژیم صهیونیستی دانست و تصریح کرد که این رژیم به دنبال بهانه‌ای برای اقدام علیه ایران است. وی با رد ادعای برخی مبنی بر تغییر شرایط و تغییر احتمالی فتوا، به وعده‌های متقابل ایران و اسرائیل در گذشته اشاره کرد و هشدار داد که جدی شدن این بحث، بهانه‌ای برای حمله‌ی رژیم صهیونیستی و پاسخ متقابل ایران فراهم می‌کند.

ایشان با تاکید بر اینکه صهیونیست‌ها وجود بمب اتمی در ایران را خطری برای موجودیت خود می‌دانند و به دنبال توجیه اقدامات خود در مجامع بین‌المللی خواهند بود، گفت: طرح این موضوع، ولو به‌طور ناخواسته، خواسته‌ی رژیم صهیونیستی را محقق می‌سازد.

عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی، به ابعاد شرعی ماجرا نیز پرداخت و با استناد به آیات متعدد قرآن کریم که کشتار جمعی را ممنوع می‌دانند، بر غیرقابل قبول بودن استفاده از سلاح اتمی از دیدگاه شرع تاکید کرد. کواکبیان با ذکر نمونه‌هایی از آیات قرآن، لزوم مقابله تنها با کسانی که در حال جنگ هستند را خاطر نشان کرد. وی با اشاره به آیات قرآن و روایات، بر ممنوعیت کشتن غیرنظامیان در جنگ و رعایت اصول اخلاقی در جنگ تاکید کرد.

کواکبیان، با بیان اینکه هیچ مرجع تقلیدی استفاده از سلاح هسته‌ای را جایز ندانسته است، به محدودیت‌های بین‌المللی استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی نیز اشاره کرد و وجود ۱۷ سند جهانی در این زمینه را یادآور شد. وی با تقسیم بندی کشورهای جهان در پنج دسته بر اساس برخورداری از توان هسته‌ای، وضعیت ایران را تشریح کرد و بر امکان استفاده از انرژی هسته‌ای به‌صورت صلح‌آمیز در ایران تاکید کرد. ایشان ضمن بازدید از مراکز هسته‌ای ایران، عدم دسترسی هیچ کشوری به سلاح اتمی در چهار دهه گذشته را یادآور شد.

کواکبیان با نقد برخی نظرات که با ظاهر دینی پیگیری ساخت بمب هسته‌ای را توجیه می‌کنند، بر پایبندی نظام به مواضع رهبری در این باره تاکید کرد. وی ضمن اشاره به تقسیم‌بندی مناطق به دارالحرب، دارالعهد و دارالاسلام، بر عدم جایز بودن استفاده از سلاح اتمی حتی در جنگ با دارالحرب تاکید کرد. ایشان همچنین به خطرات پیوستن به قدرت‌های اتمی و واکنش کشورهای هم‌پیمان ایران اشاره کرد.

وی با اشاره به نظارت‌های دقیق بین المللی و عدم امکان پنهان‌کاری در تولید سلاح هسته‌ای، بر بی‌نیازی استراتژیک ایران از سلاح اتمی و ضرورت توجه به نیازهای مردم تاکید کرد. کواکبیان بر ضرورت تمرکز بر تقویت مبانی نظام از طریق توجه به مردم و افزایش اعتماد عمومی اشاره کرد. ایشان همچنین به مهم بودن حل مسائل اساسی مانند اشتغال، ازدواج و مسکن جوانان اشاره کرد.

مجله خبری تدبیرگران

“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *