مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز از الزام تمامی شهرداریهای این استان به ساخت پکیجهای تصفیه فاضلاب محلی برای آبیاری فضای سبز خبر داد.
حمیدرضا نامداری در گفتوگو با ایسنا با تأکید بر اهمیت استفاده درست از آب و پسابهای صنعتی، اظهار کرد: متأسفانه طی سالهای گذشته در حوزه کشاورزی و صنعت به استفاده از پساب خروجی تصفیهخانههای فاضلاب بیتوجهی شده است. به طوری که این سرمایه ملی وارد رودخانه شور شده و به پایین دست میرود.
وی افزود: بحث تأمین آب و جمعآوری فاضلاب خارج از حریم شهرها و روستاها بر عهده شرکت آب و فاضلاب نیست، اما اتفاقی که در شهرک صنعتی اشتهارد با آن مواجهیم، به شدت توسط قوه قضاییه، استانداری و مجموعه شرکتهای شهرک صنعتی در حال پیگیری است.
نامداری در ادامه بیان کرد: متأسفانه به واسطه عدم توجه و التزام برخی از واحدهای شهرک صنعتی اشتهارد، شاهد ورود فاضلاب غیر استاندارد به محیط زیست هستیم. واقعیت این است که عملاً رسیدگی، نظارت و کنترل بر این موضوع علاوه بر سازمانهای مرتبط بر عهده شرکت شهرکهای صنعتی است.
وی در خصوص اینکه برای مدیریت پساب و فاضلاب شهرکهای صنعتی، شرکت آبفا چه توانمندی دارد، افزود: قطعاً در کنار همکاران هستیم و چنانچه نیاز باشد، از دانش و تجربه موجود در صنعت و مشاوران ما میتوان استفاده کرد. اما در این زمینه مهمتر از هر اقدامی، عملکرد واحدهای صنعتی فعال در این شهرک برای مدیریت پسابها و فاضلاب تولید شده اهمیت دارد.
مدیرعامل شرکت آبفا ادامه داد: متأسفانه برخی از واحدهای صنعتی در این شهرک الزامات قانونی را برای پیش تصفیه پساب خود قبل از ورود به تصفیهخانه رعایت نمیکنند. از این رو در وهله اول باید یک برخورد قانونی با آنها شود و احساس مسئولیت برای دفع فاضلاب استاندارد و مناسب را داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اطلاعات موجود، تصفیهخانه مستقر در شهرک صنعتی، تصفیهخانه کارآمد و مدرنی است و باید در حوزه بهرهبرداری اصلاحاتی صورت بگیرد. خوشبختانه برنامه کاری برای این موضوع وجود دارد و واحدهای صنعتی هم باید اصلاحاتی را انجام دهند.
نامداری گفت: برنامهریزیهای خوبی در این زمینه داشتیم و با تأکید استاندار البرز، استفاده از پساب در دستور کار تمامی شهرداریها قرار گرفته و به ساخت پکیجهای تصفیه فاضلاب محلی، برای آبیاری فضای سبز مکلف شدهاند.
وی عنوان کرد: امیدواریم انتقال پساب تولیدی از واحدهای صنعتی به کشاورزی و قانونمند شدن این مسئله باعث شود که به صورت خاص منافع مردم بازگردد.
وی ادامه داد: همچنین با فروش پساب و تأمین منابع مالی پروژههای توسعه فاضلاب از این محل، بتوانیم شبکه فاضلاب را در استان گسترش دهیم و بازچرخانی آب را به صورت درست و فنی انجام دهیم.
نامداری یادآور شد: متأسفانه برخی عادت کردهاند که از منابع آب با حفر چاههای غیر مجاز و منابع دیگر استفاده کنند که این موضوع طبق قانون باید اصلاح شود.
اهمیت ساخت تصفیهخانههای فاضلاب محلی:
ساخت تصفیهخانههای فاضلاب محلی و استفاده از پساب تصفیهشده برای آبیاری فضای سبز، علاوه بر کاهش مصرف آب شرب، میتواند به حفظ محیط زیست و جلوگیری از آلودگی منابع آب کمک کند. همچنین، این اقدام میتواند گامی مؤثر در جهت مدیریت پایدار منابع آب و مقابله با کمآبی باشد.