در گفتگویی با مردم سالاری آنلاین، کاظم انبارلویی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، رویکرد دولت سیزدهم در جلب مشارکت عمومی و بهرهگیری از ظرفیت نخبگان و متخصصان برای حل مشکلات کشور را مورد بررسی قرار داد. وی یکی از نقاط قوت دولت را در اتکا به خرد جمعی و تاکید بر وحدت ملی دانست. به باور انبارلویی، استفاده از ظرفیت فکری نخبگان و متخصصان کشور برای غلبه بر چالشهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، اقدامی هوشمندانه و پاسخی شایسته به توطئههای دشمنان برای ایجاد تفرقه و شکاف میان مردم و حاکمیت است.
انبارلویی شعار “وفاق ملی” رئیس جمهور را مورد تحسین قرار داد و این شعار را موجب استقبال گسترده احزاب، گروهها، سازمانهای مردم نهاد و عموم مردم دانست. وی بر لزوم همدلی و وحدت ملی برای حل مشکلات کشور تاکید کرد و افزود که دولت به تنهایی قادر به حل تمام مشکلات نیست و مشارکت بخش خصوصی، متخصصان و نخبگان امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.
این فعال سیاسی با اشاره به انتخابات و نظامهای دموکراتیک، به تلاشهای سرویسهای اطلاعاتی خارجی برای ایجاد شکاف میان مردم و حاکمیت اشاره کرد. وی با ذکر نمونههایی از انقلابهای رنگی و مداخلات خارجی در انتخابات کشورهای مختلف، بر ضرورت هوشیاری در برابر این توطئهها تاکید نمود. به عقیده انبارلویی، فاصله میان مردم و حاکمیت به نحوه عملکرد دولت در تحقق منافع ملی بستگی دارد. هرچه دولت در خدمت منافع ملی باشد، این فاصله کمتر خواهد بود.
انبارلویی با اشاره به اقدامات رئیس جمهور در خصوص تفویض اختیار به استانداران برای حل مشکلات محلی، این رویکرد را مثبت ارزیابی کرد. وی معتقد است با واگذاری اختیارات بیشتر به استانداران، میتوان به درک بهتر مشکلات محلی و حل موثرتر آنها دست یافت. این عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی بر اهمیت نقش استانداران به عنوان نمایندگان عالی دولت در استانها برای تصمیمگیری و تصمیمسازی محلی بدون نیاز به دستور از مرکز تاکید کرد.
وی در خصوص جلب مشارکت نخبگان و بخش خصوصی و ایجاد اعتماد میان مردم و حاکمیت، بر اهمیت صداقت، کارآمدی، روشنگری و ارتقای آگاهی عمومی تاکید کرد. انبارلویی با اشاره به تجربیات دولتهای پس از انقلاب، از تلاشهای آنها برای ایجاد قدرت ملی و غلبه بر جنگ سخت و نرم دشمن تقدیر کرد.