سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از انجام بیش از ۶۰۰۰ زایمان در سال در حوزه این دانشگاه خبر داد و بر لزوم کاهش سزارین و ترویج زایمان طبیعی تأکید کرد.
لزوم کاهش سزارین و ترویج زایمان طبیعی:
محمد حسن محمدی در سی امین جلسه ستاد اجرایی جوانی جمعیت دانشگاه اظهار داشت: حفظ سلامت مردم وظیفه ماست و بیمارستانهایی که آمار بالای سزارین را دارند باید فرآیندهای خود را در این زمینه اصلاح کنند و زایمان طبیعی را ترویج کنند.
ارتقاء کمی و کیفی بخشهای زایمانی:
وی بر ارتقاء کمی و کیفی بخشهای زایمانی تأکید کرد و افزود: با توجه به آمار بالای زایمانها در بلوک زایمانی بیمارستان علی ابن ابی طالب(ع) و با هدف ارتقای سلامت مادران و نوزادان توسعه و افزایش بخشهای زایمانی در شهر زاهدان ضروری و در اولویت است و باید با برنامهریزی این موضوع را حل کنیم.
زایمان ایمن و دسترسی مادران باردار به زایمان در بیمارستان:
خداداد شیخ زاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز با اشاره به این موضوع که بهترین مکان برای زایمان مادر بیمارستان است، اظهار کرد: به منظور زایمان ایمن و تأمین دسترسی تمامی مادران باردار برای زایمان در بیمارستان، باید با برنامهریزی اصولی در جهت افزایش تعداد بلوکهای زایمانی بیمارستانی و سوق زایمانهای خارج بیمارستان به زایشگاههای بیمارستان حرکت کنیم.
تاریخچه واحدهای تسهیلات زایمانی:
وی افزود: در دهه ۶۰ با توجه به میزان موالید مناطق روستایی کشور و بالا بودن میزان مرگ مادران به علت عوارض بارداری و زایمان، واحدهای تسهیلات زایمانی به عنوان جایگزین بیمارستان راه اندازی شد و در اواخر دهه ۷۰ دستور تغییر کاربری آنها ابلاغ شد.
آمار زایمان در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:
وی ادامه داد: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیش از ۱۶ تسهیلات زایمانی وجود دارد که بیش از ۶ هزار زایمان در سال در این مراکز انجام میشود.