تضعیف طلای جهانی در سایه افزایش بازده اوراق خزانه و نگرانی‌های اقتصادی

در معاملات روز چهارشنبه بازارهای جهانی، قیمت طلا با کاهش روبرو شد. این افت قیمت عمدتاً ناشی از افزایش بازده اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا و همچنین تشدید نگرانی‌های سرمایه‌گذاران نسبت به احتمال وقوع جنگ تجاری گسترده‌تر و ترس از رکود اقتصادی جهانی ارزیابی می‌شود.

بر اساس گزارش ایسنا، بهای هر اونس طلای جهانی برای تحویل فوری در معاملات جاری با ۰.۱ درصد کاهش به رقم ۲۹۸۱ دلار و ۸۶ سنت رسید. این در حالی است که در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۲ درصد افزایش به قیمت ۲۹۹۵ دلار و ۲۰ سنت معامله شد. لازم به ذکر است که طلای جهانی در تاریخ سوم آوریل سال جاری، رکورد ۳۱۶۷ دلار و ۵۷ سنت را به ثبت رسانده بود.

یکی از عوامل اصلی فشار بر قیمت طلا، افزایش بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله خزانه‌داری آمریکا بود که به بالاترین سطح خود در بیش از یک هفته گذشته رسید. این افزایش بازده، جذابیت دارایی‌های بدون بازده مانند طلا را برای سرمایه‌گذاران کاهش می‌دهد.

همچنین، اعلام کاخ سفید مبنی بر اعمال تعرفه‌های خاص تا سقف ۵۰ درصد از روز چهارشنبه، نگرانی‌ها در مورد تشدید تنش‌های تجاری را افزایش داده است. این تعرفه‌ها به طور ویژه بر چین اعمال خواهد شد، زیرا دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به منظور مقابله با تعرفه‌های تلافی‌جویانه پکن، تعرفه واردات کالاهای چینی را به ۱۰۴ درصد افزایش داده است و چین نیز بر تعهد خود برای مقابله تا انتها تاکید کرده است.

در همین راستا، اظهارات مری دالی، رئیس بانک فدرال رزرو سانفرانسیسکو، در روز سه‌شنبه مبنی بر عدم عجله برای کاهش نرخ بهره نیز بر جو بازار تاثیر گذاشته است.

در حال حاضر، فعالان بازار منتظر انتشار صورتجلسه آخرین نشست سیاست‌گذاری بانک فدرال رزرو آمریکا هستند که امروز منتشر خواهد شد. علاوه بر این، معامله‌گران به دقت داده‌های شاخص قیمت مصرف کننده آمریکا که روز پنجشنبه و شاخص قیمت تولیدکننده که روز جمعه منتشر می‌شود را زیر نظر خواهند داشت تا نشانه‌های جدیدی در مورد مسیر آتی نرخ بهره فدرال رزرو به دست آورند.

بر اساس گزارش رویترز، داده‌های منتشر شده توسط شورای جهانی طلا نشان می‌دهد که صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس طلا (ETF) در بازه زمانی ژانویه تا مارس ۲۰۲۵، بیشترین میزان ورود سرمایه در سه سال گذشته را به ثبت رسانده‌اند که این موضوع نشان‌دهنده تقاضای قوی برای طلا در میان سرمایه‌گذاران است.

در بازار سایر فلزات گرانبها نیز شاهد کاهش قیمت‌ها بودیم. بهای هر اونس نقره با ۱.۱ درصد کاهش به ۲۹ دلار و ۵۲ سنت رسید. همچنین، هر اونس پلاتین با یک درصد افت به قیمت ۹۱۲ دلار و ۳۵ سنت و هر اونس پالادیوم نیز با یک درصد کاهش به ۸۹۷ دلار و ۵۰ سنت معامله شد.

مجله خبری تدبیرگران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *