در یک حرکت بیسابقه و به منظور پاسخگویی به نیاز روزافزون برای مسکن در پایتخت، تهران شاهد آغاز همکاریهای بینالمللی برای اجرای پروژههای ساخت و ساز مسکونی است. نائب رئیس شورای شهر تهران اعلام کرد که شرکتهای چینی با استفاده از تکنولوژیهای نوین، وعده ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در مدت دو سال را دادهاند.
تکنولوژی صنعتیسازی مسکن: راهکاری برای تسریع در ساخت و ساز
عدم وجود تکنولوژی صنعتیسازی مسکن در داخل کشور، شهرداری تهران را بر آن داشته تا به سمت همکاری با شرکای بینالمللی پیش رود. لطف الله فروزنده، معاون مالی و اداری شهر تهران، تاکید کرده که روشهای جدید ساخت و ساز به کار گرفته شده توسط شرکتهای چینی، میتواند در کوتاهترین زمان ممکن به افزایش عرضه مسکن در مناطق جنوبی شهر کمک کند.
نقش سرمایهگذاران خارجی در رونق بازار مسکن
تامین زمین توسط شهرداری تهران و ارائه تسهیلات ویژه برای سازندگان، نشاندهنده عزم جدی برای جذب سرمایهگذاری خارجی و خروج از رکود موجود در بازار مسکن است. به گفته مدیران دولتی، سرمایهگذاران چینی و بلژیکی قادرند با هزینهای معادل ۲۰۰ تا ۳۰۰ دلار برای هر مترمربع، خانههایی با عمر مفید بیش از ۵۰ سال بسازند.
آمادگی بخش خصوصی برای رقابت در تولید مسکن
فرشید پورحاجت، عضو کانون سراسری انبوهسازان مسکن، بر این باور است که بخش خصوصی داخلی نیز با شرایط عادلانه قادر به تولید و عرضه مسکن مناسبتر نسبت به شرکتهای غیرایرانی است. این در حالی است که پرویز سروری، نائب رئیس شورای شهر تهران، اشاره میکند که زمینههای لازم برای جذب سرمایهگذار خارجی فراهم شده و این اقدامات در راستای تسریع در فرآیند خانهدار شدن مردم است.
تاثیرات مثبت بر بازار مسکن
کارشناسان بر این باورند که با برداشتن موانع ساخت و ساز و ارائه تخفیفات عوارض، شهروندان بیش از پیش ترغیب به نوسازی و ساختوساز خواهند شد. همچنین، ورود منابع مالی خارجی و تزریق آن به بازار مسکن، میتواند به بهبود وضعیت عرضه کمک کرده و در نهایت به کاهش قیمتها و ثبات نسبی در بازار مسکن منجر شود.
این تحولات نویدبخش دوران جدیدی در صنعت ساخت و ساز ایران است که با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته و همکاریهای بینالمللی، میتواند به رونق مجدد بازار مسکن و تسهیل در دسترسی شهروندان به مسکن مناسب منجر شود.
اخبار روز را در مجله خبری تحلیلی تدبیرگران دنبال کنید