“`html
بازار سرمایه در هفته منتهی به نهم آبان، تحولات قابل توجهی را تجربه کرد. رشد شاخص بورس، پس از مدتها رکود، نویدبخش روزهای بهتر بود، هرچند ارتفاع فعلی (نزدیک به دو میلیون و پانصد هزار واحد) از نظر کارشناسان، وضعیت ایدهآلی نیست. پیشبینیهای سال گذشته مبنی بر رسیدن شاخص به این ارتفاع، در صورت رونق اقتصادی، محقق نشده بود.
در هفته مذکور، بورس بیش از هفت درصد رشد را شاهد بود. این در حالی است که از مرداد 1399 تاکنون، بازار سرمایه عملکرد چندان مطلوبی نداشته است. شاخص کل بورس از حدود دو میلیون و 258 هزار واحد به دو میلیون و 426 هزار واحد افزایش یافت (رشد 7.46 درصدی). شاخص هموزن نیز با رشد 6.53 درصدی، از کمتر از 720 هزار واحد به نزدیکی 767 هزار واحد رسید. این رشد نشاندهندهی بهبود کلی بازار است، اگرچه به نظر میرسد شرکتهای بزرگتر عملکرد بهتری نسبت به شرکتهای کوچکتر داشتهاند. ادامه این روند میتواند در ماههای آتی، بازار بورس را مجدداً به کانون توجه سرمایهگذاران تبدیل کند.
در بازار طلا و سکه، نوسانات قیمت جهانی طلا تاثیرگذار بود. سرمایهگذاران بازار سکه در هفته اول آذر، متحمل زیان شدند. قیمت هر قطعه سکه بهار آزادی حدود 910 هزار تومان کاهش یافت و به 51 میلیون و 755 هزار تومان رسید (کاهش 1.55 درصدی). سکههای طرح قدیم نیز کاهش قیمت را تجربه کردند. نیمسکه نیز با کاهشی کمتر از دو درصد مواجه شد، در حالی که ربع سکه به دلیل افزایش تقاضا، رشد قیمت داشت.
قیمت هر گرم طلای 18 عیار با نوسان همراه بود و در پایان هفته به چهار میلیون و 563 هزار تومان رسید (افزایش 28 هزار تومانی). این افزایش، با وجود مثبت بودن، سود قابل توجهی برای سرمایهگذاران به همراه نداشت.
قیمت دلار در این هفته، علیرغم تحولات سیاسی و اخبار پرشمار، تغییرات چشمگیری نداشت و در کانال 69 هزار تومان باقی ماند. بسیاری از تحلیلگران، این وضعیت را ناشی از انتظار برای نتیجه مذاکرات ایران و اروپا میدانند. برخی دیگر نیز، رشد احتمالی قیمت دلار را به موعد تسویه حسابهای بینالمللی و بررسی بودجه مرتبط میدانند.
“`