## فیلترینگ، موضوعی که به نفع هیچکس نیست
**نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مورد فیلترینگ و ضرورت رفع آن به اتفاق نظر نرسیدند، اما بسیاری از آنها معتقدند که این موضوع به نفع هیچکس نیست و باید فرایند آن بازبینی شود.**
فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، میگوید موضوع استفاده از فناوری و فضای مجازی در حال حاضر به زندگی مردم گره خورده است و به اشتغال نیز مرتبط است. اما فضای مجازی فعلی به نفع کشور نیست.
او در ادامه تصریح میکند که مجلس شورای اسلامی با فیلترینگ صد در صدی موافق نیست و انتظار دارد شورای عالی فضای مجازی با در نظر گرفتن تمام جوانب، اقدامی اساسی در مورد رفع فیلترینگ انجام دهد.
علی آذری، سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، معتقد است رانتهای ایجاد شده از فروش فیلترشکن و چرخش مداوم محل تصمیمگیری در مورد رفع فیلترینگ، نشانهی یک تصمیم اشتباه است.
او با اشاره به دغدغه مردم و نمایندگان در مورد فیلترینگ، آن را مشکلی می داند که هیچ راه حلی ارائه نداده است و رانتهای ایجاد شده از فروش فیلترشکن، نشان از تصمیمگیری نادرست در این حوزه دارد.
آذری، پیشنهاد میکند دولت با مشورت شوراهای فعال در زمینه فضای مجازی، لایحهای برای حل مشکل فیلترینگ ارائه دهد که فرهنگ و ذائقهی مردم نیز در آن در نظر گرفته شود.
حسنعلی اخلاقی امیری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، به ضرورت ساماندهی فضای مجازی تاکید میکند و میگوید کمیسیون فرهنگی در حال بررسی طرحی مختصر در مورد قواعد و ضوابط حاکمیت در فضای مجازی است.
او این موضوع را مختص به ایران نمیداند و از دولت میخواهد در این مسیر همراه مجلس باشد.
عباس مقتدایی، نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، برخی فیلترینگها را نابه جا می داند و میگوید هدف اصلی باید توقف فیلترینگهای نابه جا و اعمال محدودیتهای لازم در بسترهای مورد نظر باشد.
او تاکید میکند که هرگونه تصمیمگیری باید در راستای تامین منافع ملت ایران باشد و آزادی مردم و دسترسی آزاد به اطلاعات به عنوان محور اصلی باید در نظر گرفته شود.
حسنعلی محمدی، دبیر اول کمیسیون صنایع، به افزایش حملات سایبری در سایه فیلترینگ اشاره میکند و میگوید این حملات از طریق فیلترشکنها به زیرساختهای مختلف کشور آسیب میرسانند.
او با فیلترینگ مخالف است و خواستار ساماندهی اینترنت برای راضی نگه داشتن مردم و رونق کسب و کارها در فضای مجازی است.
احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی، فیلترینگ را یک بازی حاشیه ساز برای عبور از واقعیتهای جامعه می داند و با بیان اینکه هیچکس فیلترینگ را تایید نمیکند، به دنبال قانونمند شدن فضای مجازی است.
محمد موحد، نایب رئیس اول کمیسیون اصل ۹۰، رفع فیلترینگ را قابل دفاع می داند و میگوید در مجموع فضایی که در حال حاضر در جامعه دیده میشود، نشان میدهد که بسیاری از مردم خواهان رفع فیلترینگ هستند.