رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از واکسینه شدن بیش از ۳۵ درصد کودکان زیر پنج سال در شهرهای تحت پوشش این دانشگاه علیه بیماری فلج اطفال خبر داد.
به گزارش ایسنا، محمد حسن محمدی در حاشیه بازدید از روند اجرای طرح واکسیناسیون فلج اطفال در زاهدان گفت: در طول اجرای این طرح بیش از ۲۲۰ هزار کودک زیر پنج سال ایرانی و غیرایرانی در شهرهای زاهدان، خاش، میرجاوه، سراوان و سیب و سوران واکسن فلج اطفال دریافت خواهند کرد.
وی ادامه داد: در اولین روز اجرای این طرح با تلاش همکارانمان در حوزه بهداشت، بیش از ۷۷ هزار کودک زیر ۵ سال که ۳۵ درصد از جامعه هدف را تشکیل میدهند بر علیه فلج اطفال واکسینه شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اینکه ایمنسازی تکمیلی فلج اطفال یکی از راهبردهای برنامه ریشهکنی فلج اطفال است، گفت: استان سیستان و بلوچستان به دلیل همجواری با کشورهای پاکستان و افغانستان که ویروس فلج اطفال در آنها بومی است و ترددهای مرزی خطر ورود بیماری به کشور را افزایش میدهد، اجرای عملیات ایمنسازی تکمیلی سالانه برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در سیستان و بلوچستان و کشور را الزامی مینماید.
محمدی افزود: خوشبختانه پوشش واکسیناسیون سرخک و سرخجه نیز در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مطلوب بوده و شناسایی سریع و به موقع موارد مبتلا به سرخک به منظور حفظ دستاوردهای برنامه واکسیناسیون ضروری است.
وی افزود: مطابق با برنامه واکسیناسیون کشوری، در حال حاضر در استان در سه نوبت شش ماهگی، دوازده و هجده ماهگی واکسن سرخک به کودکان تلقیح میشود.
محمدی همچنین گفت: سوءتغذیه یکی از عوامل مرگومیر کودکان و تهدیدکننده سلامت عمومی است، پایین بودن کیفیت و ارزش غذایی تغذیه، فقر و کمبود شیردهی منجر به سوء تغذیه میشود و بیماریهای گستردهای را در بر میگیرد.
خداداد شیخ زاده رئیس مرکز بهداشت استان نیز گفت: با توجه به بافت منطقه و تنوع جمعیتی مناطق تحت پوشش، ۹۵۳ تیم بهداشتی با مراجعه به درب منازل افراد همراه با ارائه کارت شناسایی به صورت خانه به خانه این طرح را اجرا میکنند، همچنین یک تیم ثابت نیز در هر پایگاه سلامت مستقر است تا در صورت مراجعه والدین و کودک زیر ۵ سال، قطره خوراکی به کودک تلقیح شود.
به گفته شیخ زاده مرحله دوم واکسیناسیون فلج اطفال تا ۲۹ بهمن ماه ادامه خواهد داشت.