وعده آبرسانی به دریجان بم و روستاهای اطراف تا نیمه دوم سال جاری با تخصیص ۳۵ میلیارد تومان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان از پیشرفت طرح آبرسانی به روستای دریجان در شهرستان بم و روستاهای همجوار خبر داد و اعلام کرد: با تخصیص اعتبار ۳۵ میلیارد تومانی برای فاز نخست این پروژه، انتظار می‌رود تا ۶ ماه آینده این مناطق از آب آشامیدنی سالم بهره‌مند شوند.

به گزارش ایسنا از کرمان، علیرضا عبدیان در جریان بازدید از روند اجرای پروژه آبرسانی به دریجان بم، جزئیات این طرح مهم را برای خبرنگاران تشریح کرد.

وی با اشاره به انعقاد قرارداد ۱۱۶۰ میلیارد تومانی با قرارگاه مردم‌پایه امام حسن مجتبی (ع) به منظور محرومیت‌زدایی، اظهار داشت: پروژه آبرسانی به دریجان و پنج روستای دیگر، یکی از طرح‌های کلیدی ذیل این توافق‌نامه است که با جدیت در حال پیگیری است.

عبدیان با اعلام اینکه پیشرفت فیزیکی پروژه با حضور جانشین فرمانده سپاه ثارالله استان مورد بررسی قرار گرفته است، افزود: برای تکمیل فاز اول این طرح که شامل آبرسانی به روستای دریجان با احداث ۶ ایستگاه پمپاژ، ۱۶ کیلومتر خط لوله و غلبه بر اختلاف ارتفاع ۶۰۰ متری است، حدود ۳۵ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

مدیرعامل آبفای کرمان تصریح کرد: بر اساس توافقات صورت گرفته، ۲۵ میلیارد تومان از این مبلغ به صورت تامین مصالح شامل لوله، پمپ، ترانس و سایر تجهیزات مورد نیاز توسط شرکت آبفا در اختیار سپاه قرار خواهد گرفت و مابقی هزینه‌ها شامل اجرا، ساخت ۶ باب مخزن، احداث ساختمان ایستگاه‌های پمپاژ و خرید شیرآلات توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) انجام خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، فاز نخست این پروژه ظرف مدت ۶ ماه آینده به بهره‌برداری رسیده و ساکنان روستای دریجان و دیگر روستاهای بخش مرکزی شهرستان بم از نعمت آب شرب بهداشتی برخوردار شوند.

عبدیان در پایان سخنان خود تاکید کرد: فاز اول این پروژه که حدود ۷۰ درصد کل کار را شامل می‌شود، تا ۶ ماه آینده تکمیل می‌گردد و فاز دوم آن نیز ظرف ۶ ماه پس از آن، یعنی تا یک سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و سایر روستاهای هدف نیز از آب شرب سالم بهره‌مند خواهند شد.

نیاز به مشارکت و تامین مالی برای تکمیل آبرسانی به دریجان

به گزارش ایسنا، سردار ناصر بهروز، جانشین سپاه ثارالله استان کرمان نیز در این بازدید با اشاره به محدودیت‌های اعتباری موجود، اظهار داشت: به دلیل این محدودیت‌ها، اجرای سریع پروژه با چالش‌هایی روبرو است و نیازمند مشارکت و تامین منابع مالی از سوی دستگاه‌های مختلف هستیم تا بخشی از هزینه‌ها توسط آبفا و بخش دیگر توسط سایر نهادها تامین شود.

وی در خصوص جزئیات فنی پروژه گفت: این طرح شامل دو بخش اصلی انتقال آب و خطوط انتقال بین مخازن است. در حال حاضر، اولویت اصلی ما، بهره‌مندی تمامی روستاهای هدف از این طرح است و برای بخش دوم، نیازمند انجام مطالعات دقیق، تهیه نقشه‌های اجرایی و برآورد هزینه‌های دقیق هستیم تا بتوانیم آن را به پروژه فعلی الحاق کنیم.

بهروز در مورد تجهیزات ایستگاه‌های پمپاژ نیز گفت: این پروژه شامل ۶ ایستگاه پمپاژ است و برآورد اولیه نشان می‌دهد که برای تجهیز هر ایستگاه حدود ۳.۵ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

جانشین فرمانده سپاه استان با اشاره به ابلاغ اولیه برای احداث چهار ایستگاه پمپاژ و ۶ مخزن تعادلی، تصریح کرد: بر اساس برآوردهای فعلی، برای تکمیل کامل این پروژه، به حدود ۱۴ تا ۱۸ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز است.

در ادامه این بازدید، وحدت عیدی، فرماندار بم نیز بر ضرورت تامین اعتبارات شهرستانی برای تکمیل این پروژه تاکید کرد و گفت: می‌توان بخشی از منابع مالی مورد نیاز را از طریق کمیته برنامه‌ریزی شهرستان تامین کرد.

وی با اشاره به برآورد ۱۷ تا ۲۰ میلیارد تومانی برای اتمام پروژه، افزود: لازم است تمامی دستگاه‌های ذیربط در تامین منابع مالی مشارکت فعال داشته باشند و بار این مسئولیت نباید تنها بر دوش شهرستان بم گذاشته شود.

فرماندار بم با اشاره به اهمیت توازن توسعه آب در سال جاری، ابراز امیدواری کرد که با تخصیص اعتبارات لازم و همکاری همه جانبه، این پروژه حیاتی به زودی به بهره‌برداری برسد و مردم منطقه از مزایای آن بهره‌مند شوند.

مجله خبری تدبیرگران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *