در پانزدهمین کنگره سالانه اندویورولوژی و لاپاروسکوپی ایران، دکتر علی طبیبی، رئیس انجمن، ضمن اشاره به جایگاه پیشرو ایران در خاورمیانه در زمینه پیوند کلیه، برتری کشورمان نسبت به ترکیه را به تعداد بالای پیوند از مرگ مغزی نسبت داد. وی با بیان اینکه هزینههای واقعی پیوند برای بیمارستانها فراتر از مبالغ دریافتی از سیستم سلامت است، این اختلاف را عاملی بازدارنده در توسعه بیشتر این حوزه دانست.
طبق توضیحات دکتر طبیبی، پیوند کلیه علیرغم مزایای اقتصادی بلندمدت (۱۰ تا ۳۰ سال) و ارتقای قابل توجه کیفیت زندگی نسبت به دیالیز طولانی مدت، به دلیل چالشهای مالی کوتاهمدت، با محدودیتهایی مواجه است. وی به تفاوتهای رویکرد ایران با کشورهایی مانند اسپانیا و ترکیه در زمینه اهدای عضو اشاره کرد؛ تفاوتهایی در پذیرش اهداکنندگان زنده غیر از خانواده درجه یک و معیارهای پذیرش اهداکنندگان مرگ مغزی.
به گفته رئیس انجمن اندویورولوژی، بهبود شرایط کاری پزشکان و کادر درمانی و ارتقای زیرساختهای بیمارستانی، نقش بسزایی در پیشبرد این عرصه خواهد داشت. ایران با وجود پیشرفتهای چشمگیر در حوزه پیوند کلیه، برای دستیابی به مراتب بالاتر، نیازمند توجه بیشتر به مسائل اقتصادی، اصلاح سیاستهای اهدای عضو و حمایت بیشتر از نیروی انسانی پزشکی و درمانی است.
این کنگره تا ۱۶ آذر در هتل قلب شهید رجایی برگزار میشود.