توپخانه «ستاد امر به معروف» علیه مسعود پزشکیان

سپاه پاسداران امر به معروف و نهی از منکر، طی روزهای اخیر، حملات تندی را علیه دولت پزشکیان آغاز کرده است. از برکناری ایدئولوگ “کلینیک ترک بی‌حجابی” به دلیل اظهارات توهین‌آمیز گرفته تا هشدارهای معاون اجتماعی این ستاد که بی‌حجابی را با آلودگی هوا مقایسه کرده است، نشان از شدت این حملات دارد.

محمدرضا میرشمسی، در توییتی خطاب به پزشکیان، ضمن تشکر از وی برای تلاش در جهت کاهش آلودگی هوا، مدعی شد که بی‌حجابی نیز آلودگی ایجاد کرده و بنیان خانواده را تهدید می‌کند. او از پزشکیان خواست تا کمپینی برای رعایت حجاب تشکیل دهد. میرشمسی در اظهارات دیگری نیز از اجرای قانون حجاب و فعالیت‌های ستاد در این زمینه دفاع کرده است.

چند روز پس از اعلام خبر تاسیس “کلینیک ترک بی‌حجابی” توسط مهری طالبی دارستانی، میرشمسی ضمن حمایت ضمنی از این کلینیک، پیشنهاد جایگزینی واژه “محفل” به جای “کلینیک” را مطرح کرد. او ادعا کرد که این محافل به درخواست دولت پزشکیان و در راستای رویکرد فرهنگی وی برای حل مسئله حجاب، راه‌اندازی شده‌اند.

این اظهارات در حالی مطرح شد که زهرا بهروزآذر، معاون پزشکیان، هرگونه ارتباط دولت با این کلینیک‌ها را تکذیب کرده بود. پیش‌تر، طالبی دارستانی از راه‌اندازی این کلینیک‌ها با هدف “درمان علمی و روان‌شناختی بی‌حجابی” خبر داده بود. میرشمسی با اظهاراتش، عملا مسئولیت این کلینیک‌ها را به دولت پزشکیان منتقل کرد تا دولت یا این طرح را بپذیرد و یا با تکذیب آن، مورد حملات بیشتر قرار گیرد.

ستاد امر به معروف و حملات پیاپی به پزشکیان

میرشمسی تنها فردی نیست که علیه دولت پزشکیان موضع‌گیری کرده است. طالبی دارستانی نیز به دلیل ادبیات تندش علیه پزشکیان از سمت خود برکنار شد. دو هفته قبل از برکناری، او در توییتی با لحنی تند از رئیس جمهور انتقاد کرد و پس از اعتراضات شدید، ادعا کرد که این توهین به رئیس جمهور نبوده است. ستاد امر به معروف، ضمن رد این اظهارات، از برکناری طالبی دارستانی خبر داد.

طالبی دارستانی پیش از این نیز در اعتراضات مختلف علیه آنچه “انحرافات فرهنگی” می‌نامید، حضور فعالی داشته است. او در سال ۱۳۹۹ در تجمعی مقابل قوه قضائیه شرکت کرده بود و از انحرافات فرهنگی در رسانه‌ها، سینما، تئاتر و… انتقاد کرده بود. او همچنین از مخالفان شهیندخت مولاوردی به دلیل انتشار تصاویری بود که برخی آن را تبلیغ همجنس‌گرایی می‌دانستند.

برکناری طالبی دارستانی و ادامه حملات

برکناری طالبی دارستانی، در ابتدا این تصور را ایجاد کرد که شاید ستاد امر به معروف قصد دارد از حملات تند علیه دولت دست بردارد. اما اظهارات سایر اعضای این ستاد نشان داد که این برکناری صرفا به دلیل ادبیات تند وی بوده است.

روح‌الله مؤمن نسب، رئیس ستاد امر به معروف استان تهران، در یادداشتی خطاب به پزشکیان، به وی به دلیل مواضعش در مورد برجام و قوانین کشور انتقاد کرد. او همچنین در پستی دیگر، با انتشار ویدیویی از پزشکیان، به وی توهین کرده است. مومن نسب، که از فعالان ستاد سعید جلیلی بود، حتی تعداد کاربران تلگرام، اینستاگرام و واتس‌اپ را معیاری برای رای دادن به پزشکیان دانست. او همچنین بر ادامه فیلترینگ و اجرای طرح صیانت اصرار داشته و در این زمینه حتی از تصویر رئیس جمهور سابق نیز استفاده کرده است.

تغییر چهره‌ها و ثبات رویه

ستاد امر به معروف در سال‌های اخیر تغییرات مختلفی را تجربه کرده است، اما رویه کلی آن تغییر نکرده است. خرداد ماه سال گذشته، محمدحسین طاهری آکردی جایگزین سیدمحمدصالح هاشمی گلپایگانی به عنوان دبیر این ستاد شد. هاشمی گلپایگانی به دلیل اظهارات تندش علیه مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین پیشنهاد استفاده از رانندگان تاکسی اینترنتی برای برخورد با بی‌حجابی، مورد انتقاد قرار گرفته بود. ستاد امر به معروف حتی از پذیرفتن مسئولیت اظهارات او سرباز زد.

یکی از دلایل ثبات رویه ستاد، وابستگی بسیاری از اعضای آن به سعید جلیلی است. این موضوع، یک ستاد فرهنگی را به ستادی سیاسی تبدیل کرده است. برکناری طالبی دارستانی و هاشمی گلپایگانی تاثیری بر رویه ستاد در مقابله با دولت، به ویژه در موضوعات حجاب، فیلترینگ و مسائل اجتماعی نداشته است.


مجله خبری تدبیرگران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *