معاون اول رئیس جمهور، دکتر محمد رضا عارف، در دیداری با جمعی از جامعه شناسان، اساتید دانشگاه و متخصصان علوم اجتماعی، بر ضرورت ارائه راهکارهای عملیاتی و میدانی برای حل مشکلات کشور تاکید کرد. وی با اشاره به بحرانهای دهههای گذشته، از برخی نخبگان سیاسی خواست تا مسئولیت خود در این ناکامیها را بپذیرند و به جای توجیهات سطحی، به تحلیل دقیق عملکرد خود بپردازند.
عارف با انتقاد از برخی تصمیمات و شیوههای اجرایی نادرست در گذشته، که منجر به بحرانهای اجتماعی و شکاف نسلی شده است، بر لزوم پرهیز از برخوردهای قهری و اتهامزنی به دلسوزان کشور تاکید نمود. وی با اشاره به وعدههای انتخاباتی آقای پزشکیان و شعار وفاق ملی، این فرصت را برای حل مشکلات کشور مغتنم دانست و به اقدامات دولت در خصوص رفع فیلترینگ اشاره کرد.
دولت سیزدهم به جای ارائه راهکارهای مقطعی، به دنبال درمان ریشه ای مشکلات اقتصادی کشور است. عارف با تاکید بر سرمایه اجتماعی رئیس جمهور و گفتمان وفاق ملی، این فرصت را یک فرصت تاریخی برای اصلاح روندهای غلط گذشته و دستیابی به توسعه پایدار اقتصادی دانست. وی با تاکید بر اقتدار دولت در اجرای برنامهها، بر لزوم اجماع نخبگانی و همکاری همه بخشها برای حل مشکلات کشور تاکید کرد.
ضرورت تبیین دستاوردهای دولت برای مردم و حفظ سرمایه اجتماعی حاصل از انتخابات ریاست جمهوری، از دیگر نکات مورد تاکید عارف بود. وی از نخبگان خواست تا با ارائه راهکارهای عملیاتی، به حل مشکلات و بهبود سرمایه اجتماعی نظام کمک کنند و خواستار ارائه راهکارهایی برای جذب سرمایههای داخلی و خارجی به منظور دستیابی به رشد اقتصادی هشت درصدی، اشتغال پایدار، کاهش خط فقر و تکنرخی شدن ارز شد.
عارف با اشاره به نوسانات قیمت ارز، راهبرد دولت را تکنرخی کردن ارز با شیب ملایم دانست تا از فساد و سودجویی جلوگیری شود. در این نشست، گزارشی از وضعیت اعتماد عمومی و روند تغییرات آن در کشور ارائه شد. در ادامه، اساتید و نخبگان حاضر، راهکارهایی مانند مدیریت فضای رسانهای، بازگشت اساتید به دانشگاه، بهرهگیری از سرمایههای ملی و سیاسی اعتمادساز، تبیین گفتمان وفاق ملی، حمایت از سازمانهای مردمنهاد و بهبود کیفیت آموزشی را ارائه دادند.