کاهش نسبی بهای طلا در بازارهای جهانی

در معاملات روز دوشنبه بازارهای جهانی، قیمت طلا با اندکی کاهش روبرو شد. این افت قیمت عمدتاً ناشی از فروکش کردن نسبی نگرانی‌های تجاری بین‌المللی پس از آن رخ داد که دولت آمریکا معافیت‌های تعرفه‌ای را برای برخی کالاهای وارداتی از جمله تلفن‌های هوشمند، رایانه‌ها و سایر تجهیزات الکترونیکی اعمال کرد.

بهای هر اونس طلای تحویل فوری که پیش از تعطیلی بازار در روز جمعه به رکورد ۳۲۴۵ دلار و ۲۸ سنت رسیده بود، در معاملات روز دوشنبه با ۰.۴ درصد افت به ۳۲۲۳ دلار و ۶۷ سنت رسید. همچنین، در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۱ درصد کاهش به قیمت ۳۲۴۰ دلار و ۹۰ سنت معامله شد.

لازم به ذکر است که قیمت طلا در روز جمعه و به دنبال افزایش تنش‌های تجاری میان ایالات متحده و چین که آشفتگی را در بازارهای جهانی به همراه داشت، برای نخستین بار از مرز ۳۲۰۰ دلار در هر اونس عبور کرده بود.

گزارش‌ها حاکی از آن است که شاخص قیمت تولیدکننده در آمریکا برای ماه مارس به طور غیرمنتظره‌ای ۰.۴ درصد کاهش یافته است. با این حال، انتظار می‌رود که تعرفه‌های وارداتی در ماه‌های آتی، روند افزایش تورم را تسریع بخشند.

طلا به عنوان یک دارایی بدون بهره، همواره به عنوان یک محافظ سنتی در برابر ابهامات و تورم جهانی در نظر گرفته می‌شود و معمولاً در محیط‌هایی با نرخ بهره پایین، از رشد بیشتری برخوردار است.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، تحلیلگران معتقدند که قیمت طلا در چین، به عنوان یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان این فلز گرانبها، به دلیل افزایش تقاضا برای دارایی‌های امن نظیر طلا در پی تشدید اختلافات تجاری میان آمریکا و چین، با رشدی بیش از قیمت‌های شاخص جهانی مواجه شده است.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره با ۰.۷ درصد کاهش به ۳۲ دلار و چهار سنت رسید. در مقابل، هر اونس پلاتین با ۰.۷ درصد افزایش به قیمت ۹۴۹ دلار و ۲۵ سنت و هر اونس پالادیوم نیز با ۰.۷ درصد رشد به ۹۲۲ دلار و ۲۵ سنت معامله شد.

اخبار روز جهان را در مجله تدبیرگران بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *