وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارشی تفصیلی از هزینههای برگزاری دهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر منتشر کرد. این رویداد که در بهمن ماه سال ۱۴۰۳ برگزار شد، بالغ بر پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه در بر داشته است. جزئیات کامل این هزینهکردها بر روی سامانه شفافسازی این وزارتخانه در دسترس عموم قرار گرفته است.
بنیاد ملی بازیهای رایانهای در سال ۱۴۰۲ احیای جشنواره بازیهای رایانهای را در دستور کار خود قرار داد. بر این اساس، این جشنواره پس از یک وقفه هشت ساله، مجدداً به جمع جشنوارههای فرهنگی – هنری فجر پیوست و مقرر شد در بازه زمانی نزدیک به دهه فجر برگزار شود. بدین ترتیب، نهمین دوره این جشنواره به خانواده بزرگ فجر ملحق شد و پس از تغییرات مدیریتی و تعطیلی چهار دورهای به دلیل همهگیری کرونا، سرانجام دهمین دوره آن در بهمن ماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
دهمین جشنواره ملی بازیهای رایانهای فجر فعالیت خود را از شانزدهم بهمن ماه سال گذشته با رویداد سرمایهگذاری سکوی پرش غزال در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز کرد و در روز نخست با برگزاری کارگاهها و نشستهای تخصصی بازیسازی ادامه یافت. هفدهم بهمن ماه نیز بخش نمایشگاهی جشنواره، که نسبت به دورههای پیشین در فضایی محدودتر برگزار شد، آغاز به کار کرد. در پایان روز دوم، اسامی برگزیدگان اعلام و جوایز غزال زرین جشنواره اهدا شد و نهایتاً جشنواره بازیهای رایانهای فجر در سومین روز پس از برگزاری پنلها و کارگاههای برنامهریزی شده به کار خود پایان داد.
به اذعان شرکتکنندگان، بازیسازان قدیمی، برخی مسئولین و حتی اهالی رسانه، دهمین دوره جشنواره یکی از کمرونقترین دورههای آن به شمار میرفت. این روند، اگرچه میتواند ریشه در عدم برگزاری پیوسته جشنواره و وقفههای ایجاد شده در آن داشته باشد، اما عواملی نظیر همزمانی برگزاری با جشنواره فیلم فجر و عدم توجه ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به آن، که تنها به ارسال یک پیام به مراسم اختتامیه بسنده کرد، نیز بر این کمرمقی بیتاثیر نبود.
اکنون و پس از گذشت حدود دو ماه و نیم از اختتامیه این جشنواره، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای تاکید بر شفافیت رویدادهای مختلف فرهنگی و هنری، گزارش جامعی از هزینههای انجام شده در دهمین دوره جشنواره بازیهای رایانهای فجر منتشر کرده است که جزئیات دقیق آن از طریق لینک ارائه شده قابل دسترسی است.
فهرست هزینههای دهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر شامل ۱۳ بند است و نشان میدهد که در مجموع مبلغ ۵ میلیارد و ۴۷۵ میلیون و ۷۵۱ هزار و ۴۱۹ تومان برای این دوره از جشنواره هزینه شده است. این فهرست شامل بخشهایی نظیر پذیرایی میانوعده، ناهار و شام، اجاره سالن محل برگزاری، اسکان مدعوین، پشتیبانی وبسایت، دعوت و حقالزحمه اساتید بینالمللی بخش B۲B، طراحی و ساخت تندیس، حقالزحمه داوران و اساتید، اینترنت و پهنای باند، عوامل اجرایی و غیره است.
بر اساس این گزارش، هزینه پذیرایی میانوعده، ناهار و شام برای سه وعده و برای ۱۱۰۰ نفر، مبلغ ۳۰۲ میلیون و ۱۶۰ هزار و ۶۰۵ تومان بوده است که به ازای هر نفر مبلغ ۵۳۰ هزار و ۸۳۰ تومان اعلام شده است. همچنین، حقالزحمه ۵ استاد بینالمللی مبلغ ۱۷۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و هزینه هر نفر ۳۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان بوده است. حقالزحمه ۱۵ نفر داور و استاد نیز مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان و هزینه هر نفر حدود ۱۶ میلیون و ۶۶۶ هزار تومان برآورد شده است. اجاره سالن به مدت شش روز مبلغ ۱۴۷ میلیون و ۱۲۵ هزار تومان، اسکان ۳۰ نفر از مدعوین به مدت سه روز مبلغ ۹۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و هزینه ۷۰ نفر عوامل اجرایی برگزاری جشنواره به مدت شش روز مبلغ ۷۵۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بوده است.
اخبار روز جهان را در مجله تدبیرگران بخوانید