یک مطالعه جدید نشان میدهد که صرف صبحانهای متعادل و تامین ۲۰ تا ۳۰ درصد کالری روزانه در وعده صبحانه میتواند نقش مهمی در حفظ سلامت قلب ایفا کند. محققان اسپانیایی در این مطالعه به بررسی رابطه بین میزان کالری مصرفی در صبحانه و کیفیت مواد غذایی مصرفی بر سلامت قلب افراد مسن پرداختند.
نتایج این تحقیق نشان داد که افرادی که صبحانهای با کیفیت پایین و یا کالری بسیار کم یا زیاد مصرف میکردند، به طور قابل توجهی در معرض خطر افزایش وزن، افزایش دور کمر، افزایش تری گلیسیرید خون، کاهش کلسترول خوب (HDL) و کاهش عملکرد کلیه قرار داشتند. در مقابل، افرادی که صبحانهای متعادل و با کیفیت مصرف میکردند، وضعیت سلامت قلبی بهتری داشتند.
کیفیت صبحانه بر اساس شاخص تعادل وعده غذایی ارزیابی شد که در آن، محتوای ۹ ماده مغذی از جمله پروتئین، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی مورد بررسی قرار گرفت.
این مطالعه اهمیت مصرف صبحانهای متعادل و با کیفیت را در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی، به ویژه در افراد مسن، تاکید میکند. بنابراین، توصیه میشود که افراد برای حفظ سلامت قلب خود، صبحانهای شامل مواد غذایی غنی از فیبر، پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی مصرف کنند.