تولید داخلی، ضامن امنیت غذایی؛ ۸۵ درصد غذای کشور در داخل تولید می‌شود

علیرضا عباسی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تنوع اقلیمی کشور، اعلام کرد که ۸۵ درصد مواد غذایی مورد نیاز ایران در داخل تولید می‌شود. وی با تاکید بر اهمیت امنیت غذایی، اظهار داشت که این مفهوم به معنای تامین غذای کافی، سالم، قابل دسترس و پایدار برای مردم است که می‌تواند از طریق تولید داخلی، واردات یا ترکیبی از هر دو حاصل شود.

عباسی با بیان اینکه ایران ۱۱ اقلیم از ۱۴ اقلیم موجود در جهان را داراست، این تنوع اقلیمی را فرصتی مناسب برای کشت محصولات کشاورزی متنوع و تامین نیازهای غذایی کشور دانست. وی افزود که الگوی کشت باید در اولویت برنامه‌ریزی‌های امنیت غذایی قرار گیرد تا مشخص شود چه محصولی در چه منطقه‌ای و به چه میزان کشت شود.

نماینده کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تولید ۸۵ درصد مواد غذایی در داخل کشور، بر لزوم برنامه‌ریزی برای ۱۵ درصد باقی‌مانده که از طریق واردات تامین می‌شود، تاکید کرد و گفت: «باید تلاش کنیم این مقدار را نیز به تولید داخلی منتقل کرده و به خودکفایی برسیم.»

عباسی با اشاره به محدودیت منابع تجدیدپذیر مانند آب و خاک، بر لزوم مدیریت صحیح این منابع تاکید کرد و گفت: «بی‌توجهی به مدیریت منابع، پایداری امنیت غذایی را با مشکل مواجه می‌کند.»

وی با تاکید بر اهمیت آمایش سرزمینی و حفظ اراضی، گفت: «اگر این اراضی به درستی مدیریت و حفظ نشود و با آبخیزداری بیولوژیکی و بیومکانیکی جلوی فرسایش خاک را نگیریم، با از دست رفتن آن، تامین غذا در حوزه کشاورزی دچار مشکل خواهد شد.»

عباسی با اشاره به اهمیت سلامت غذا، گفت: «اگر در حوزه دامی و کشاورزی استانداردهای تولید را رعایت نکرده و از سموم و کودهای متناسب با محیط زیست استفاده نکنیم؛ باقیمانده این سموم در محصولات کشاورزی و دامی به سلامت جامعه آسیب خواهد رساند. بنابراین سلامت غذا قبل، در حین و بعد از تولید باید در نظر گرفته شود تا مولفه سالم بودن در زنجیره امنیت غذایی محقق شود.»

مجله خبری تدبیرگران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *